Napsali o nás .....

17.02.2011 17:59

Hóóoóříííííí?

Ve čtvrtek 10. 2. 2011 žáci z 1., 2. a 3. třídy společně se svými učitelkami vyšli do města!

Ne, není to verš ze Zlatého kolovratu, ale nechali jsme se vylákat zimní sluníčkem na vycházku po Stráži. Cesta nebyla dlouhá, protože naším cílem se stala požární zbrojnice místních dobrovolných hasičů. Nejprve to vypadalo, že se do haly s velkými hasičskými vozy nevejdeme, ale podařilo se. Žáci se rozprchli a pěkně si rozdělili role. Kooperativní učení přineslo své ovoce. Někteří řídili náklaďáky, jiní zkoušeli přilbice, další hasili požár přímo ze střechy hasicího vozu. Prostředí nás natolik vtáhlo, že když PAN hasič hovořil o chemickém zásahu, tak asistentka Alenka Masaříková hbitě navlékla ochranný oděv, ale v zápalu boje zapomněla na masku a hrdě si oblékla přilbu se zlatým štítem. Otrávila se ......! Naši žáci chlapáci se zase chopili vyprošťovací sekery a rázem bylo v dílně místa dost pro všechny.
Kyslík byl i tak brzy vydýchaný, ale ani to nás nepřekvapilo. Dýchací přístroj byl připraven, i když jeden „náhubeček" byl často předmětem sporu. Musím říci, že při pohledu na plynovou masku se nám, dříve narozeným, okamžitě vybavilo, jakým způsobem masku navlékat na naše krásné hlavičky. Dril školy minulého století přinesl své ovoce. Mne osobně velmi zaujala hasičská kancelář. Malá, skromná, nenápadná, bez sekretářky a drahých koberců. Jen se otevřela dřevěná skříň a skoro všechny děti i s dobrovolným hasičem kdesi zmizely. V pozadí temné díry lehce prosvítalo světlo počítačové obrazovky a ozývala se strohá hasičská hlášení.
Možná by mohli DH „kancelář" doporučit českým politikům - konečně by začali šetřit naše peníze. Plni dojmů jsme se vrátili do školy. Jistě si o našich zážitcích budeme ještě dlouho povídat, ale s největší pravděpodobností bude hasičům trvat mnohem déle, než dají zbrojnici po naší milé návštěvě do pořádku.
Děkujeme za pozvání a moc děkujeme, že nám všem tak obětavě pomáháte!

 

Více na https://www.zsstraz.cz/web/index.php?a=705

 

 

VÝSŘIŠKY Z TISKU