Nová hasičská zbrojnice

02.11.2006 10:51

Dne 31. října 2006 byla slavnostně otevřena zcela nová budova hasičské zbrojnice v obci Stráž u Tachova, čímž místní dobrovolní hasiči, zařazeni do kategorie JPO3, získali vhodné podmínky pro svou práci a práci s mládeží.

Slavnostního přestřižení pásky se ujal starosta obce pan Oldřich Hloušek, starosta SDH pan Josef Hejl a pplk. Ing. František Pavlas, ředitel HZS Plzeňského kraje.
Slavnosti se dále zúčastnil plk. Jaroslav Hrkal, ředitel územního odboru HZS Tachov, mjr. Jaroslav Klíma z ÚO HZS Tachov, pan Miroslav Lukeš za sdružení hasičů Čech a Moravy – Tachov, vedoucí policejního sboru Bor pan Fišpera a další.

Padesátičlenný sbor místních dobrovolných hasičů uvítal při slavnosti také dobrovolné hasiče z okolních obcí.

Nová budova zbrojnice, vzniklá přestavbou nevyužité uhelny, poskytuje stání pro dva hasičské vozy CAS 32 T148 a DA A30, přívěsný vozík PPS12, dále je zde prostorná dílna, šatna se sprchovým koutem, dvakrát sociální zařízení, kuchyňka a klubovna. Celá zbrojnice je napojena na centrální vytápění, a tak se již nemusíme obávat o zamrznutí cisterny.

SDH Stráž potřeboval zateplené a dostatečné prostory pro techniku, setkávání, ale především pro práci s mládeží. Proto bylo rozhodnuto o přestavbě objektu uhelny, která sousedí s kotelnou.

Náš sbor bude příští rok slavit 130 let vzniku, a tak tuto novou zbrojnici bereme s předstihem jako ten nejlepší dárek.

Martin Prokop
VJ SDH Stráž

www.pozary.cz/clanek/6113-nova-hasicska-zbrojnice/